top of page

Een Kleur Als Geschenk.

Dirkjan Huizinga is een man van steen. Steen drukt de kunstenaar terug naar zijn persoonlijke grens, geeft zich niet eenvoudig gewonnen. Het scheppen van je eigen ruimte is de metafoor van de

beeldhouwer in steen, een steeds schaarder wordende groep sinds veel academische opleidingen dit arbeids intensieve ambacht laten voor wat het is.

Kenmerkend aan de beelden van Dirkjan Huizinga is de juiste benadrukking van kleur die, eeuwen verborgen is voor het menselijk oog het zonlicht begroet. Weinig beeldhouwers zijn hierin zijn soortgenoot. Exclusief hoogstaand werk om van te genieten, dat de grote musea verdiend als levendige krachten in marmer, serpentijn, arduin of albast, zo ervaar je de beelden van Huizinga.

Potentie die ook door verandering van kleur wordt ondersteund. Die onverwachte aspecten zijn in het recentere werk steeds vaker aanwezig.

De expressie van tomeloze vruchtbaarheid wordt meer dan vroeger geconsolideerd.

Bij nadere beschouwing blijken die elementen van enerzijds de uitdrukking van oerkrachten en anderzijds de beheersing van de vorm ook in detail aanwezig: ruwe en gepolijste delen wisselen elkaar af. Er ontstaat een natuurlijk evenwicht dat zonder dat de spanning daardoor afneemt.

Dat bevordert eveneens de wisselwerking met de omgeving, of dat nu binnen of buiten is.

Ruimtelijk werk met allure en internationaal niveau.

Arcana

#ArtiumArcana

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page