top of page

Artikel van Lies Resing

Dirk Jan Huizinga: veel Lelystedelingen zullen hem kennen, is het niet in persoon, dan wel van naam. Hij woont dan ook al sinds 1968 in Lelystad en maakt prachtig werk. Dat zie je al meteen wanner je binnenkomt: in de hal staat een uit marmer gehakte kop. Die móet je gewoon even aanraken, even strijken langs het gladde materiaal van het gezicht, dat zo'n boeiend contrast vormt met het haar dat uit deels ruw gelaten steen bestaat.

25 jaar lang werkte hij voor Rijkswaterstaat en deed er een variëteit aan fotografiewerk. De Zuiderzeewerken, Schokland, het museum Ketelhaven: alles legde hij vast op wat men nog steeds 'de gevoelige plaat' noemt. Gecombineerd met vaktechnische opleidingen, resulteerde dit in een brede vakkennis, die hij in kon zetten toen hij 11 jaar geleden voor zichzelf begon. Samen met echtgenote Joke woonde hij aanvankelijk in een dienstwoning bij het toenmalige museum Nieuw Land. Toen ze daar moesten vertrekken, deed zich de mogelijkheid voor een voormalige bedrijfsruimte op een industrieterrein te kopen. In dit pand heeft Dirk Jan een gigantische werkruimte tot zijn beschikking en samen met Joke is van het leefgedeelte een gezellige woning gemaakt.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page